Barion Pixel
Betöltés
Személyes átvételre jelenleg Pécelen van lehetőség.
Kívánságlistára

Az Élet és Tudomány Kalendáriuma 1986

399 Ft

Az Élet és Tudomány Kalendáriuma harmincegyedik kötetét nyújtjuk át Olvasóinknak. Könyvünket a korábbi évekhez hasonlóan, minél több újat, érdekeset válogatva állítottuk össze. A nemzedékváltás különféle mozzanatait idézik föl hónapkezdő képeink, s ezt a témát a korszerű technikával – a számítógéppel, a videotechnikával és az autóval -, a modern fizika nagy kérdésével, a biológia egyik gyorsan fejlődő kutatási irányzatával, az etológiával, a társadalomtudományok közül pedig az életmóddal kapcsolatos pszichológiai kérdésekkel.
Változatlanul megtalálja az olvasó könyvünkben az orvostudományi, a néprajzi, a földrajzi és történelmi tárgyú írásokat, meg a Négyszemközt az orvossal, Hasznos tudnivalók, Kísérletezzünk – gondolkozzunk, Beszélő képek és Szép hazánkat járva rovatainkat, valamint a Kozmikus Kalendáriumot. A logikai feladványok és Pancser Péter újabb sakkfeladványai mellett tesztjáték és keresztrejtvény nyújt szórakozást.
A hónapok elején népünk embertani arculatát veszi számba – s mutatja meg fényképekkel – tizenkét cikk, a hónapok végén pedig természettudományos szemmel vizsgálja a bibliát ugyancsak tizenkét írás. Végül újdonság az is, hogy kalendáriumunk vége felé ezúttal régi futurológiából nyújtunk át egy csokornyi önálló részletet, hogy elgondolkodtasson: mennyiben alakult az elképzelések szerint, mennyiben azoktól eltérően a jelenné lett jövő. A képzelet testvére a vágy – de a valóságot a tettek alakítják. Úgy cselekedjünk, hogy a vágyaink teljesülhessenek!
Ezzel a gondolattal kívánunk boldog új évet Olvasóinknak.

1 készleten

Csomagfeladás 2-3 napon belül

kopott, sárgult

Könyv információ

Kiadás éve
1985
Kiadó
Hírlapkiadó
Kötés
puhafedeles
Nyelv
magyar
Oldalszám
384
Szerző
Szalai Margit, Radnai Rudolf, Nyers József, Legány Zoltán,
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×
    []