Barion Pixel
Betöltés
Személyes átvételre jelenleg Pécelen van lehetőség.
Kívánságlistára

Titkos ​küldetés

99 Ft

Bondarjovnak ​hívják. A neve semmitmondó. Ki ez a gyerek? Hogy került a háború kellős közepén ázottan, csapzottan, dideregve a Dnyeper partjára, a harcoló szovjet csapatok első vonalában? Nem idősebb tíz-tizenkét évesnél, távolülő szeme bizalmatlanul szegeződik Galcevre, a fiatal tisztre. Hiába faggatják, makacsul hallgat.
Ki ez a gyerek? Galcev fejében még akkor is gyakran megfordul ez a kérdés, amikor a kisfiú – pompásan feszülő kis egyenruhában, mellén két érdemrenddel – már rég eltűnt a szeme elől. Aztán még egyszer találkoznak, egy esős októberi éjszakán. A németek világító rakétákat eregetnek a Dnyeper túlsó partján. Ez a találkozás mélyén belevésődik Galcev emlékezetébe, pedig elégszer figyelmeztetik: felejtse el a gyereket, mintha sosem látta volna. A hadsereg íratlan törvénye: mindenki csak arról tudjon, amiről tudnia szabad.
Ki ez a gyerek? Hová tűnt? Mi lett a sorsa?
Bogomolov izgalmas, megrázó írása emberi közelségbe hozza a háború kis önkéntesének: a titkos küldetésben járó Iván Bondarjovnak hányatott, hősi életútját.

1 készleten

Csomagfeladás 2-3 napon belül

kopott, szétesett, könyvtári volt

Könyv információ

ISBN
963112083X
Kiadás éve
1960
Kiadó
Móra könyvkiadó
Kötés
puhafedeles
Nyelv
magyar
Oldalszám
98
Szerző
Vlagyimir Bogomolov
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×
    []