Barion Pixel
Betöltés
Személyes átvételre jelenleg Pécelen van lehetőség.
Kívánságlistára

Egy ​hónap sitt

Szerző:

1999 Ft

FÜLÖP ​GÉZA – akinek debütáló kötetét kezében tartja az Olvasó – 1950-ben, az ikrek havában született Nemesrempehollóson.
Szülei ebben a kis Vas megyei faluban állították a tisztességnek arra az útjára, amely a jó hírű vasvári Béri Balogh Ádám Gimnáziumon, a hátrányos származás okozta egyetemi felvételi kudarcon, a kényszerű, de megkedvelt műszaki pályán át vezette őt…a börtönbe.
Tizennyolc éves volt, amikor először járt Pesten. Romlatlan vidéki útipakkjával és a bohémek humorával harsányan berobbant a fővárosi beat-nemzedék köreibe, a pesti ifjú műszaki értelmiség albérletes-szerelmes-kínkeserves világába.
1973 a további életutat meghatározó „élményhez” juttatta: március 15. miatt egy hónapos baracskai börtönéletet kóstoltatott vele s társaival, a márciusi ifjak utódaival a Hatalom.
Fülöp Géza könyvének lapjain a műegyetemi diákhumor vegyül a sitt alvilági trágárságával, a naiv politikai átélés a leányszíveket gyötrő vasi-pesti legény boccacciós kalandjaival, és az egészet valahol a messzi távolból Koncz Zsuzsa, az Illésék meg a Tolcsvay trió muzsikája kíséri.
Emlékezzünk csak vissza! Nem is oly rég volt…épp húsz esztendeje…

1 készleten

Csomagfeladás 2-3 napon belül
SKU tnt-4
Címke

jó állapotú, dedikált

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Egy ​hónap sitt” értékelése elsőként

Könyv információ

ISBN
8385660036
Kiadás éve
1993
Kiadó
Trio
Kötés
puhafedeles
Nyelv
magyar
Oldalszám
120
Szerző
Fülöp Géza
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×
    []